13 вересня 2021

Скільки секретів у акваріума?

На вересневому занятті в студії творчого самовираження «Мій світ» у відділі естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки діти знайомилися з акваріумами. Хоча сьогодні нікого не здивуєш акваріумом, різновидом його мешканців, все ж багато залишається таємниць, пов’язаних з особливостями мешканців та правилами догляду за ними.

Учасники студії розповідали, що спостерігати за акваріумними рибками завжди цікаво, адже вони різні за кольором, повадками. Діти ділилися досвідом догляду за акваріумом.


Потім бібліотекар запропонувала перенестися на водойму і наловити мешканців для нового акваріуму. Завдання для дітей-риболовів ускладнилося тим, що рибку не тільки треба дістати, а ще й розгадати від неї загадку.  Яке ж було здивування дітей, що акула, морж, дельфін, електричний скат, риба-пилка та інші опинилися в одному акваріумі, адже це великі мешканці та ще й з різних морів та океанів.




Розповідь бібліотекаря про спеціальні супервеликі акваріуми, які мають максимально наближені до природних умови утримання, - океанаріуми стала для дітей пізнавальною.  Вони дізналися, що океанаріум – це, по суті, музей під водою, де експонатами виступають живі мешканці водних глибин. Всі загадали бажання побувати в таких великих акваріумах.

А щоб бажання збулося - разом виготовили макет такого океанаріуму, де живуть дельфіни, краби, медузи, кити та інші мешканці.







Колективна робота принесла задоволення маленьким майстрам.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік