21 червня 2019

Свистати всіх нагору, або Бібліотечне швартування

Сьогодні у  Херсонській обласній бібліотеці  для дітей імені Дніпрової Чайки гамірно, весело та по-літньому жарко.  Активними її гостями стали вихованці літнього оздоровчого табору «Юнга». Для дітей бібліотекарі підготували змістовну та цікаву програму.
У читальній залі старшим вихованцям  довелося згадувати шкільну програму із зарубіжної літератури, виявилося, що діти гарно її засвоїли. Діти за цитатою впізнавали відомий літературний твір; переглядали уривки  світових екранізацій та згадували назву книги, за якою було знято фільм та її автора; поєднували ім’я з прізвищем добре відомих письменників. Не оминули своєю увагою й такі найпопулярніші цикли романів у жанрі  «фентезі», як «Володар перснів» Дж.Р.Р.Толкіна та «Гаррі Поттер» Джоан Роулінг, вікторини за якими дітям сподобалися найбільше.
Сектор періодичних видань підготував цікавинки із журналів. Діти з захопленням відповідали на запитання вікторини  та відгадували загадки, читали зашифровані назви тварин (ребуси), а ще поповнили  свої знання про лісових мешканців.   Наприклад, усі почули про те, як полюють лисиці, як зайці-стрибуни виживають в лісі, заплутуючи свої сліди, для чого звірям хвости та багато інших цікавих відомостей.
У відділі Інтернет послуг діти дізналися історію перших комп'ютерів, основи користування операційною системою, історію периферійних пристроїв та значення звукових сигналів, що видає комп'ютер.
Діти ознайомилися з такими поняттями, як командний рядок, BIOS, панель керування та диспетчер завдань.
Відділ естетичного виховання запропонував погратися у мистецько-пізнавальну гру «Крок за кроком». Граючись, діти згадували, що таке мистецтво та які бувають його види. Малята співали, показували пантомімою слова, та навіть, перетворювалися на казкових героїв.
«Юнгівці» познайомилися з літературою, яка стане їм у нагоді під час канікул, адже треба дозвілля зробити цікавим та змістовним. 
У секторі літератури іноземними мовами для дітей відбулися літературні ігри та конкурси.
Дивовижні казкові 3D-пригоди чекали на вихованців табору «Юнга» у медіацентрі. Разом з Котом у Чоботях юні читачі вирушили пустелею на пошуки вкраденого королівського скарбу, познайомились з шаленою та кумедною білкою і навіть встигли помандрувати космосом.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік