20 червня 2019

«Знайомство» вчителів початкових класів Херсонщини з дитячою книгозбірнею

20 червня 2019 року до Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки завітали учасники курсів підвищення кваліфікації КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради - вчителі початкових класів.


«Подорожуючи» кожним відділом обслуговування бібліотеки, гості познайомились з роботою та проектами кожного структурного підрозділу, дізнались історію створення бібліотеки, курсантам розповіли про  асортимент сервісних послуг, які надає сучасна дитяча бібліотека. Під час професійної екскурсії бібліотекарі робили акцент на презентації виставок. В медіа-центрі курсанти дізнались про роботу нового дитячого клубу Медіалабораторія; бібліотекар сектору документів іноземними мовами розповіла про роботу волонтерів і запросила приєднуватись до зустрічей, як вчителів так і маленьких школярів; у відділі естетичного виховання учасники курсів спробували себе в ролі парфумерів, залишивши на своїх руках незабутній аромат лісових рослин; в «діловому центрі» нашої книгозбірні вчителям було презентовано твори «коронованих» авторів Херсонщини.


Про інноваційні форми роботи з дітьми молодшого шкільного віку ознайомила курсантів Наталя Крижановська, завідуюча відділом обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів. Вчителям запропонували фрагменти цікавих ігор, розроблених бібліотекарями – це і «Морский бій», «Літературний фуршет», «Поле див», «Літературний футбол», «Всі ми родом із дитинства». Курсанти відгадували кросворди, ребуси, «перевертунчики» , загадки, пісні, математичні приклади.




Зі світом незвичайних книжок – це і книги-іграшки, віммельбухи, книги-ліхтарики, книги-брязкальця, 3-D книги, книги-карти, книги з об’ємними зображеннями, звукові-книги, книги із чарівними скельцями,  ознайомила гостей Вікторія Зубець, головний бібліотекар відділу обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів.

А на останок Альона Ліпкіна, головний бібліотекар  відділу обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів, курсантам розповіла про проекти та електронні ресурси бібліотеки, які можна використовувати в своїй роботі з молодшими школяриками, такими як: «Ігри патріотів Херсонщини», «Казочка на добраніч», «Від А до Я – читання щодня».
Дякуємо всім за чудове плідне спілкування, за гарний настрій і запрошуємо до співпраці!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік