20 червня 2019

Вся справа в пензлику

На сайті Херсонської обласної бібліотеки імені Дніпрової Чайки з’явилося оголошення, що 19 червня до книгозбірні запрошуються усі, хто любить малювати і читати, грати і пізнавати нове, дружити і посміхатися та просто радіти життю.  І що ви думаєте, ніхто не прийшов? Та ні, навпаки, стільки завітало знайомих і не знайомих, дітей, дорослих, читачів, друзів дитячої бібліотеки. Бібліотекарі відділів естетичного виховання та літератури іноземними мовами підготували разом з учасниками клубних об’єднань багато цікавинок. 

Цього разу гості заходу потрапили у майстерню художниці-ілюстраторки Галини Мангушевої. Пані Галина розповіла присутнім, що працює у різних техніках, їй близька графіка, аерографія, комп’ютерна графіка, які і надихають на створення незвичайних образів та ілюстрацій. 
Художниця розповіла про закони психології кольору, використання кольорів у малюнку для різного віку.

Пані Галина запропонувала розмальовки для зафарбовування дітьми, а потім проаналізувала ці роботи. Діти інтуїтивно відчувають колір, розташування його на малюнку.

Учасники німецьких гуртків та студій «Мій світ» і «Чеширський кіт» читали дитячі вірші різними мовами, а пані Галина разом з учасниками відшукували схожі образи у її роботах. 
Художниця малює архітектуру, серед її робіт багато замків, фортець. 
На зустрічі була присутня вчитель історії Євгенія Демидович. Пані Євгенія розповіла дітям про епоху середньовіччя, загадковий світ замків та фортець, занурила присутніх у світ лицарства. 
Цікаво, кольорово та пізнавально провели усі присутні свій час! 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік