24 червня 2019

Захоплива регата для бібліопірата

Чергова зустріч «мисливців за книжковими скарбами» відбулася у кают-компанії бібліопіратського галіона, що пришвартувався цього літа у молодшому відділі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки. Учасники літніх читань зібрались аби здійснити повну пригод регату – мандрівку до загадкових островів. 
Під час нашої віртуальної подорожі маленькі мандрівники вчилися зав’язувати  морські вузли. Коли ж техніка була засвоєна, то влаштували міні змагання на кращого «вузлов’яза». Важливим умінням будь-якого пірата – є уміння швидко і правильно підняти якір. Тож і наші «флібуст’єри книжкових морів» повправлялися у цій справі.
На одному із островів учасників регати  атакували морські чудовиська, які мали при собі чорні мітки із завданнями. Кожен обирав  монстра-супротивника і виконував  те, що було написано на «записці».

Після того, як ми перемогли монстрів, пригоди  продовжились. Адже до наших рук потрапила пляшка із загадковим повідомленням, в якому треба було знайти прізвища десяти письменників, що писали про піратські пригоди і книги яких знаходяться на книжковій виставці у молодшому відділі.
А ще ми  ходили по канату, співали піратські пісні та відгадували морські загадки.

Таємниці життя «мисливців за скарбами» приховують ще безліч цікавого.  
Тож, запрошуємо усіх бажаючих приєднатися до нас наступного понеділка на посиденьки у кают-кампанії бібліопіратського корабля.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік