11 червня 2019

Книжкова пригода довжиною в Літо!

Вже багато років поспіль Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки дає можливість своїм користувачам, під час літніх канікул, не просто читати книжки, а й заробляти гроші – БІВи – бібліотечну інтелектуальну валюту. Для цього потрібно лише бути читачем книгозбірні, читати за списками рекомендованої літератури  та мати бажання поповнити свою домашню бібліотечку новою, цікавою книгою, а може й не одною.
Відділ обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів пропонує своїм маленьким читачам взяти участь у читацькій грі-змаганнях «15 книг у скриню читача, або Нові пригоди бібліопіратів. Літературний фарватер». Цього літа найменші читачі зможуть перетворитися на «бібліопіратів» і вирушити у захоплюючу, сповнену пригодами, мандрівку. А мандрувати будуть літературним форватером по Книжковому океану, у пошуках найцінніших скарбів читача – КНИЖОК!  За час дії програми учасники мають «зібрати» у свою скриню 15 прочитаних книг, відвідавши певні місця, що зазначені  на мапі скарбів. А помандрувати доведеться немало, адже на новітніх «бібліотпіратів»  чекає чимало зупинок і перешкод. 
Цей шлях нелегкий та тернистий, адже на початку подорожі кожен «бібліопірат» отримає чорні мітки, від яких треба позбутися. Для цього слід щотижня шукати нові схованки із завданнями на книжковій виставці, що стане надійним штурманом під час всієї мандрівки.
Перші «бібліопірати» вже вирушили у цікаві подорожі довжиною в літо.

Мандрівники – першопрохідці запросили до своєї кают-компанії вихованців шкільного табору ЗНЗ№16, які мали можливість пограти у інтерактивну гру «Математичний морський бій» та урізноманітнити своє перебування на  нашому бібліопіратському фрегаті.


А ще бібліотекарі презентували неймовірно цікаву виставку, на якій представлено книги виключно на морську та піратську тематику. Кожен маленький чомусик тут знайде книжку на свій смак – звідки походить піратство, хто ставав піратами, якими були їхні кораблі, зброя, одяг, побут, а ще про острів скарбів, як стати піратом, про піратів котячого моря. 
Тож поспішайте до Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки та класно, цікаво і драйвово проведіть свої канікули!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік