03 червня 2019

Церемонія нагородження переможців V обласного конкурсу «Правові орієнтири»

3 червня в актовій залі Херсонської академії неперервної освіти відбувся урочистий фінал та церемонія нагородження переможців V обласного конкурсу на кращий правовий захід «Правові орієнтири». 

Учасників свята привітали Світлана Думинська - начальник управління культури Херсонської облдержадміністрації, заслужений діяч мистецтв України; Олег Предместніков - перший заступник начальника  Головного територіального управління юстиції у Херсонській області, доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України; Анна Бардашевська – директор Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, заслужений працівник культури України.

Передмовою до сценічного дійства стало вручення дипломів та пам'ятних подарунків переможцям Всеукраїнського конкурсу проектів «Мої права — моє життя», відзначеним на всеукраїнському рівні: у номінації «Індивідуальний проект у віковій категорії 7-9 кл» перемогу здобув Владислав Гайлунь, читач Токарівської сільської бібліотеки (Білозерський район); у номінації «Колективний проект у віковій категорії 7-9 кл.» - волонтерська  бригада «Бібліознайка»  Нижньосірогозької районної бібліотеки для дітей (керівник волонтерської команди Олександра Польська, завідуюча бібліотеки). 
Завдання конкурсу «Правові орієнтири» - активізувати правову просвіту та правове виховання дітей і підлітків, сприяти вихованню у них поваги до закону і права, до норм та правил співжиття людей у суспільстві, відповідальності за свої вчинки, формування розуміння важливості розбудови правової держави, правового суспільства.
Організатори конкурсу, що проводиться в нашій області вже вп’яте:
- управління культури Херсонської обласної державної адміністрації;
- Головне територіальне управління юстиції у Херсонській області;
- Департамент освіти, науки та молоді Херсонської обласної державної адміністрації;
- служба у справах дітей Херсонської обласної державної адміністрації.
Ініціатором та незмінним партнером у організації обласного етапу багаторічного конкурсу є Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки.
Учасниками конкурсу стали вчителі, вихователі, бібліотечні та соціальні працівники, правознавці, які за своїми професійними обов’язками організовують правову просвіту та виховання дітей або залучаються до неї. Найбільша кількість оригінальних розробок та звітних матеріалів про проведені заходи надійшла із Білозерського, Верхньорогачицького, Іванівського, Каланчацького,  Нижньосірогозького, Нововоронцовського, Новотроїцького, Скадовського, Чаплинського районів нашої області та із міст Херсон і Каховка. Учасниками конкурсу були реалізовані креативні авторські проекти, акції, програми, ігрові та мультимедійні розробки правової тематики.
Кращі роботи під час святкового заходу були відзначені дипломами організаторів конкурсу та пам’ятними подарунками.
Переможцями V конкурсу «Правові орієнтири» стали:
Гран-прі конкурсу - Олександра Польська, завідуюча Філією "Нижньосірогозька районна бібліотека для дітей" КЗ "Нижньосірогозька районна бібліотека";

І місцеСвітлана Стрельчук, завідуюча бібліотекою Каховського навчально-виховного комплексу «Гімназія – спеціалізована школа І ступеня з поглибленим вивченням іноземних мов»;

ІІ місце - Лора Білоус, вчитель історії та правознавства Скадовської ЗОШ №3;
ІІІ місце - Світлана Соценко, вчитель правознавства Новомиколаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів Скадовської районної ради.


У окремих номінаціях відзначені:
- номінація  «Краща інтерактивна гра»Катерина Барановська, педагог-організатор Магдалинівської філії Опорного закладу «Чаплинська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів»;
- номінація «Правові знання засобами мистецтва»Світлана Кошолап, бібліотекар Розливнянської сільської бібліотеки Білозерської селищної ради;
- номінація «Кращий  партнерський  проект»
Інна Желєзняк, бібліотекар Верхньорогачицької районної бібліотеки;
- номінація «Інноваційний  підхід» - дует авторів із Каланчацької бібліотеки для дітей: завідуюча Світлана Красновид та бібліотекар Валентина Гончарова.
Створені учасниками професійного конкурсу напрацювання будуть опубліковані на порталі правової просвіти «Права дітей» http://www.kidrights.kherson.ua (веб-проект Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки) – і стануть доступними для використання як усіма  учасниками конкурсу, так і іншими фахівцями, що працюють на ниві правового виховання дітей.
Святкову церемонію нагородження переможців правового конкурсу  організували і провели працівники Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки. Під час заходу також виступили з показовою програмою бібліотечні волонтерські бригади – учасники фестивалю «KsVolonterFest-2019», що проводився цього ж дня за підсумками другого року обласної акції на підтримку дитячого читання «Мрій! Читай! Досягай!». 
Обидва заходи приурочені до Міжнародного дня захисту дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік