05 червня 2019

«Домовичок-казковичок у розумних діточок»

З 2015 року у молодшому відділі Херсонської обласної бібліотеки у рамках програми творчого розвитку для дітей дошкільного віку «Перший крок до книжок» реалізується проект «Домовичок-казковичок приніс малечі рюкзачок». Цього разу ми підводили підсумки співпраці з двома групами ясел-садочка УМВС «Зірочка».

Дошкільнята разом з вихователями протягом п’яти місяців читали книжечки з рюкзачків, які їм «передавав» бібліотечний «хранитель»  Домовичок-казковичок. Також діти отримували іграшку-петрушку на руку за мотивами книг. А батькам пропонувались інформаційні розкладки на різні теми: «Як заохотити до читання», «Що читати на ніч?», «Якщо телевізор конкурує з книгою»  тощо.
Остання зустріч  пройшла весело, з іграми та забавами, які підготував для них довгоочікуваний гість – Домовичок.
 Він  з рюкзака діставав прочитані протягом  участі у програмі книги. Усі разом пригадували їх зміст і влаштовували розвагу.
Відгадали загадки під час конкурсу «Про звірят спитаю у малят». Після того, як впізнали тваринок, Домовичок запропонував розселити їх по  будиночкам. 



А ще пограли у «Казкові перевертунчики», «Відкривай-впізнавай» та «Хто тут був, та що забув».  Також допомогли драконенятам зібрати фрукти та ягоди для компоту і горошки для Котигорошка під час мульт-колажу.


Наприкінці свята кожна група отримала довогоочікувану нагороду -диплом за активну участь, який займе почесне місце на дошці досягнень  вихованців.

А Домовичок-казковичок відправився назад до бібліотеки, аби зібрати нові рюкзачки  для наступного покоління  маленьких читайликів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік