20 вересня 2019

Мій Херсонський рідний край

Кожна країна, кожне місто, як і кожна людина, має свій день народження. Щойно і наш Херсон  відсвяткував 241 річницю з дня заснування. 


Зазирнути у минуле та перегорнути найцікавіші сторінки історії нашого краю намагалися учні 7 класу школи№34 та вихованці 8 класу Херсонського ліцею журналістики, бізнесу і правознавства.
Пригадавши відомих та видатних особистостей того часу, присутні поринули у часи, коли в нашому місті жив геніальний стратег, відчайдушний полководець, генералісимус, Кавалер всіх тодішніх та багатьох іноземних військових орденів - Олександр Васильович Суворов.


А допомогла їм в цьому унікальна експозиція херсонського колекціонера Володимира Анатолійовича Торопова, який представив рідкісні експонати-копії нагород, предметів, речей тієї доби – бюст Олександра Суворова, його портрети, ордена, монети, пістолі, чорнильниця, листи, печатка, підзорна труба та інше.
А самі сміливі навіть мали змогу спробувати і відчути себе на місці відважного головнокомандувача, який веде за собою армію і впевнений, що перемога буде за ним.

«Хто не знає свого минулого, той не вартий майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той сам не годен пошани». Цей вислів Максима Рильського нині актуальний, як ніколи. Адже, історія - це найцінніша книга людини, з якої можна черпати мудрість, необхідну для побудови гідного майбутнього. І тому наше молоде покоління повинно знати і шанувати історію не тільки своєї країни, а й своєї маленької батьківщини, бо саме вони наше майбутнє.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік