30 вересня 2019

Світ чекає крилатих, наполегливих, щирих, завзятих…

Світ чекає крилатих,
Наполегливих, щирих, завзятих.
Він дарує крила надії,
Надихає усіх нас на дії.
Ці крила – натхненна робота.
Ці крила – щирість, турбота.
Ці крила – любов і надія,
І найзаповітніша мрія.
Саме такими словами розпочалася сьогоднішня зустріч з людиною, яка успішна в різних сферах діяльності та безпосередньо пов'язана з появою на світ багатьох цікавих книжок. Це поет, прозаїк, публіцист, журналіст, почесний громадянин нашого міста, член трьох  національних спілок України (кінематографістів, журналістів, письменників), заслужений журналіст України – Анатолій Петрович Марущак. 

Багатьом він відомий, як автор творів для дорослої аудиторії. Та сьогодні на зустріч завітали учні 3-А класу школи № 27. А що подобається дітям? Звісно ж, солодощі, різноманітні розваги та всіляка смакота. Ось ми і запропонували влаштувати літературну дегустацію віршованих смаколиків від поетичного кулінара. Для цього маленькі су-шефи приготували таці з незвичними стравами – поезіями Анатолія Петровича, якими «ласували» протягом усієї зустрічі, дізнавалися про особливості їх приготування та секретні  інгредієнти творчості і натхнення автора.
Всього їх було вісім – тож і «куштувати» доводилось швидко. За хвилину  задали гостю 20 запитань, на які треба було дати відповідь одним або трьома словами. Відкриваючи тацю за тацею поговорили про шкільне життя, улюблені книжки, захоплення, смаки та мрії. Пограли у ігри: «Римобол», «Впізнай зернинку» та «Каліграми-шифрограми». 

Та найбільш корисним для  читачів, напевно, був майстер-клас з римування, під час якого діти додавали рядки у вірш, вставляли пропущені слова та складали власні невеликі твори за поданими римами.
Щиро дякуємо пану Анатолію за тепле спілкування, чудові емоції та гарний настрій. Бажаємо натхнення,  вдячних читачів та великих тиражів книжок. А ми з маленькими читайликами з нетерпінням  чекатимемо нових творів для дітей.
***
Анатолій Петрович Марущак з нагоди свята подарував бібліотеці вірш-присвяту:

Обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки

Мудра, добра, надзвичайна,
Краща із бібліотек
Є у нас Дніпрова Чайка,
Їй любов і наш респект.

І вітальня, і книгарня,
Студія і клуб,
Тут театр супер гарний,
Він нам дуже люб.

Також гарні тут дівчата,
Працьовиті теж
Анна, Ольга, Віка, Ната…
Всіх і не назвеш…

Якщо в реальності, не в байках
Розумних збільшиться процент,
То буде в нас Дніпрова Чайка
І «Фабрика», і «Епіцентр».

30.09.2019             Анатолій Марущак

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік