26 вересня 2019

Насолоджуйтесь читанням – воно вам пасує!

Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек, який вся країна буде відзначати 30 вересня, до Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки завітали учні загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів№14, щоб більше дізнатися про те, чому наше майбутнє залежить від читання та книги.
На допомогу у вирішенні  цього питання прийшла, як завжди, гра. Молодший відділ в мить перетворився на футбольне поле і покликав присутніх змагатися. Звичайний і всім відомий командний вид спорту футбол трансформувався у літературний, де метою було забити якомога  м'ячів у ворота протилежної команди.
Протягом гри хлопчики та дівчата знайомилися із новими іменами сучасної української літератури, такими як – Марія Чумарна, Сашко Дерманський, Іван Андрусяк, Олесь Ільченко, Галина Вдовиченко, Ніна  Воскресенська. Кожен з письменників «приготував» для команд завдання за змістом своїх творів. Наприклад, Ніна Воскресенська запропонувала міні-гру «Чиї речі?» за книгою «Ким стати» абетка професій.
А за твором Галини Вдовиченко «Мишкові миші» присутні створили власну рок-групу, граючи на різних музичних інструментах. 
Захід завершився переглядом мультиплікаційного фільму «Котигорошко» у форматі 3D, перед початком якого бібліотекарі розповіли малечі, що в основі сценарію кожного фільму чи мультфільму лежить художній твір.
Тож все починається з бібліотеки, книги і читання. Література може все – і  показати людині інший світ, і перенести її туди, де вона ніколи не була.

Святкуйте Всеукраїнський день бібліотек разом з нами і починайте свій новий день з джерела знань та мудрості – книги.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік