02 вересня 2019

Читачам XXI століття – про читання та навчання, або Бібліотечні лайфхаки

Сьогодні Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової  Чайки перетворилась на незвичайну школу сучасних лайфхаків та радо зустрічала вихованців шкіл №14 та №36 м. Херсон. Учасники пізнавально-розважальної програми  «Читачам XXI століття – про читання та навчання, або Бібліотечні лайфхаки» зазирнули до кожного з відділів бібліотеки та збагатилися неоціненними знаннями.

У секторі абонемента діти потрапили на читацький майстер-клас «Маленькі поради великим читачам», під час якого бібліотекар допомогла дітям розібратися в сучасному світі Фентезі та порекомендувала книги популярних сучасних авторів.

У відділі інтернет-послуг діти блукали лабіринтами інформаційних знань бібліо-адвайзера. Учні познайомилися з корисними для навчання та дозвілля  інтернет-ресурсами розміщеними на сайті Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки та конкретно зупинилися на деяких із них. Так діти вправно складали онлайн пазли «Мадагаскар 3», розвивали свою ерудицію під час онлайн – ігор : «Angry Birds Rio», «Панда Кунг Фу – Стрибаюча Тигриця», «Нагодуй собаку».


Інформаційний центр – «Вікно в Америку»  запропонував бібліотечні Life Hacks англійською мовою, під час яких учні шкіл пригадали різноманіття сучасних девайсів (devices), які можна використовувати для вивчення іноземних мов. Також діти дізналися, що таке Dictionary, Bookshelf,  Media resources, а також пограли в  Board Games «Alias».
У відділ малюків бібліотекарі запропонували учням полювання на ерудитів у форматі «БібліоIQ». Учні відповідали на неординарні запитання у таких категоріях:  українська мова, природознавство, географія, логіка, казковий крокодил,  література, ребуси та  чорна скриня.
У чарівній країні Магії (якою сьогодні виступав відділ естетичного виховання) діти стали учасниками неймовірних медіа експериментів! Учні – читачі  зуміли побачити чарівних істот – лісових ельфів, фей та багатьох інших мешканців дивовижного світу. За допомогою спеціальних книг з анагліфними зображеннями, веб-камерою та комп’ютером діти оживили незвичайних істот, потоваришували з ними та навіть посадили одну з них собі на долоньку.


У творчій лабораторії «Академії майстрів» учні створили власноруч пам’ятні подарунки – вітальні  дзвіночки з солодкими медальками.


У ігровій зоні  Xbox One Kinect діти змогли досхочу натанцюватися та опанувати лайфхаки танцювального джаз – денсу.
А на завершення  програми організатори провели серед дітей опитування, яке показало, які ж із запропонованих лайфхаків сподобались їм найбільше. 









Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік