15 липня 2021

Веселися! Грай! Читай! Світ навколо пізнавай!

Що відбувається, коли гурт дітей під час канікул збирається в одному місці?

А відбуваються галас, ігри, веселощі та купа пригод. І через це все може бути неймовірний безлад.  А чи відомо вам, що у світі є навіть день, коли такий «порядок» є нормою! Це День безладу - Pandemonium Day.  І відзначається він саме 14 липня. 

Слід зазначити, що  Pandemonium в перекладі з латини  означає місце плутанини. А ще День хаосу називають святом натхнення, коли будь-яка людина може вибрати будь-який новий шлях для свого розвитку.

Тож в цей день вихованці з міського табору літнього відпочинку «Юнга», завітавши до Херсонської обласної бібліотеки для дітекй імені Дніпрової Чайки, потрапили на квест-плутанину.  А об'єднала усі станції  найпопулярніша гра у світі як серед хлопців, так і серед дівчат – футбол, адже саме цього дня 1894 році у Львові пройшов перший на території сучасної України футбольний матч. 

Дві команди гравців мали відвідати заходи у 8 відділах книгозбірні, отримати літери та скласти ключові слова: 

1. Назву спортивної споруда, місце проведення матчу – СТАДІОН;

2. Термін яким називають  команду, що має більше шансів на перемогу - ФАВОРИТ.

Так у молодшому відділі учасники  влаштували незвичайний літературний футбол, під час якого познайомилися із  сучасними українськими дитячими письменниками та їх творами.  Кожна команда обирала один із м’ячів-завдань на інтерактивному ігровому полі та виконувала завдання. Тим самим забиваючи гол у ворота суперника. Обидві команди «зіграли» в нічию.

У читальній залі на дітей чекала гра-дослідження  «Кумири футбольної планети». Чим захоплювались відомі футболісти у дитинстві?  Яких домашніх улюбленців вони мають? Які книги полюбляють читати? На ці та багато інших цікавих запитань шукали відповіді учасники квесту.

Інтернет-центр захопив дітей ерудит-грою «Quick-Quiz». Історія цього виду спорту, термінологія, правила гри, кумедні ситуації , відомі футболісти - це лише невелика частинка запитань, які були заховані у різних  категоріях.

У секторі документів іноземними мовами, аби здобути чергову літеру ключового слова, треба було пригадати  історію європейського футболу: співставити назву команди з країною яку вона  представляє та показати її на мапі. 


У секторі періодики діти мали познайомитись зі спортивними журналами, що знайдуть на полицях, та віднайти у них 5 статей про футбол чи футболістів.

А у відділі естетичного виховання пригадали історії про Тома і Джері, адже сьогодні ще й день народження Вільяма Ханна, американського мультиплікатора та одного з творців цих персонажів. Чому саме їх? Та тому що одна з пригод  називається «Футбольний виклик». Тож і учасники квесту отримали цікавий виклик – впізнати  в різних образах Тома відомих футболістів, для чого було використано матеріали  одного з користувачів твітерра, що зробив саме таку цікаву добірку співставлень.

Та мабуть одним з найлегших було завдання у медіа-центрі. Треба було переглянути добірку відомих мультфільмів про футбол та пригадати їх назви.

Цікава пригода закінчилась. Переможених не було. Тож маємо надію, що наші учасники і надалі будуть цікавитися цією грою. Адже футбол – це не лише швидкість, краса, сила, але і мужність, підтримка, завзятість та багато інших якостей, що характеризують справжню людину. 

Всім вихованцям табору велике спасибі за участь у заходах! Бажаємо у подальшому захоплюючих ігор та яскравих перемог!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік