08 липня 2021

Цвіт папороті

Івана Купала одне з найколоритніших, найцікавіших та містичних свят, яке має особливу енергетику та магію.

З давніх-давен наші предки під час гуляння прославляли духів природи - води і вогню, адже за легендою в цю ніч грали весілля Купала та Марени, що символізувало з'єднання двох стихій. 

Завітавши до відділу естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки маленькі читачі занурились у світ українських традицій та легенд.

Діти дізналися про прикмети, традиції та обряди свята Івана Купала: дівчата ворожили на судженого пускаючи віночки по воді, пари стрибали через багаття, аби зміцнити відносини, а також всі разом співали пісні та водили хороводи.

А найбільше дітей зачарувала історія про чарівну квітку щастя, що зветься цвітом папороті, яка відкриває його власнику скарби і таємниці світу, подарує ясновидіння та можливість розуміти мову тварин.

Наші маленькі читачі не тільки дізналися багато цікавого, а ще прийняли участь у традиціях святкування цього свята: стрибали через «вогонь», грали в різні ігри, які традиційно проводяться в цей день, збирали віночок, розгадуючи загадки про рослини та співали пісні.

Перейнявшись атмосферою святкування діти створили символ свята – вінок з квітами. 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік