20 липня 2021

Маленькі розумашки у Барвінка та Ромашки…

Квіти…. Одні з найяскравіших і найкрасивіших творінь природи. Вони прикрашають наші сади, міські парки і клумби. Саме квіти допомагають розгледіти і відкрити в собі щось творче, побачити прекрасне. Вони дають можливість насолодитися моментом, відчути приємні аромати, розкрити нові грані своєї душі.

Цього понеділка творча лабораторія юних натуралістів перенеслася з молодшого відділу обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки на «галявину», аби влаштувати  яскраве свято у День феєрверків з пелюсток квітів.

А там їх  вже зустрічали відомі персонажі  -  Барвінок та Ромашка. Саме вони стали для маленьких дослідників флори провідниками у світ квіткової краси. 

Ці казкові персонажі  підготували для учасників літніх читань цікаві ігри та розваги, адже Барвінок ще той «витівник», бо має більше сотні різноманітних пригод. 

Аби поринути у квіткову «тему» разом з Ромашкою хлопчики та дівчата розгадали відеозагадки про квіти, які мають дуже приємний аромат та використовуються у парфумерії.

А чи відомо вам, що існує квітковий календар, де кожній квітці відповідає характер людини? Тож під час першої «пригоди» діти «впізнавали себе у квітці». У нас зібрався досить гарний букет: блакитна троянда, калина, півонія, соняшник, дві фіалки, хризантема, три ромашки та барвінок.

А квітковий пісенний капелюх з радістю визначив, якими квітками були зранку наші учасники та якими будуть ввечері. Хочете вірте у  співпадіння, а хочете ні,  але ось цей веселий хлопчина за гороскопом виявився блакитною трояндою, зранку білою трояндою, а ввечері червоною.


І взагалі, квітів у світі так багато, що під час наступної  пригоди  «Квіткова абетка», не виникло жодних труднощів. І діти без вагань згадували по декілька назв на кожну літеру алфавіту.


А на завершення звичайно ж відбулося те, заради чого ми і збиралися – Пелюстковий салют. А створили його завдяки піньяті, всередині якої були не лише пелюсточки принесені нашими читайликами, а й сюрприз від бібліотекарів – смачні цукерки-квіти «Ромашка», «Червоний мак» та «Біла лілія».


Продовженням пригод у цей день став перегляд мультфільму та зустріч  з бджілкою Маєю, адже хто як не вона може знати про квіти краще за усіх. Сюжет даного мультфільму представлений в жанрі дитячого пригодницького фентезі. Головним героєм є завзята бджілка на ім'я Майя. Вона любить відчувати свободу, тому замість тісного вулика надавала перевагу залишитися жити на лузі. Її улюбленим місцем для сну стали квіткові бутони, ковдру замінили їх пелюстки. Щоранку вона вмивається свіжою росою. І здається, це і є те саме щастя, яке вона шукала. Читачі разом з Маєю  знаходять на лузі нових друзів - черв'ячка Макса, равлика Шелбі і, звичайно, Бджоленя Віллі. Всі разом, друзі відправляються на пошуки нових пригод!

А нова пригода чекатиме усіх вже наступного понеділка у День кульбабових завірюх об 11.00 та 14.00. годині. Легкий подих «зимового» настрою вам не завадить!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік