13 липня 2021

Поради-рекомендації в надзвичайних ситуаціях

Сьогодні юні читачі завітали на чергову зустріч за програмою літніх читань «12 лайфхаків для екстремалів» до читальної зали Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки. Тема заходу є дуже актуальною, адже кожен з нас може потрапити в надзвичайну ситуацію під час походу в горах, на морі, та й навіть у міському парку.
Під час розминки ведучі запропонували дітям за симптомами поставити «діагноз» та визначити, яку невідкладну допомогу необхідно надати потерпілому. Тож діти із легкістю відгадали за ознаками харчове отруєння, перелом, сонячний удар, переохолодження та укус гадюки.

Юні екстремали по черзі спробували себе в ролі рятівників і надавали допомогу в різних ситуаціях:
• робили штучне дихання та непрямий масаж серця потопельнику;
• допомагали транспортувати людину з травмою ноги;
• обробляли рани;
• видаляли отруту після укусу гадюки;
• накладали шину при переломі руки.



Під час походів можна використовувати природні ліки та корисні рослини, які зустрічаються дуже часто. Дітям із легкістю вдалося відгадали назви усіх запропонованих рослин та назвали їх корисні властивості.
Юним екстремалам надзвичайно сподобався «вибуховий конкурс», під час якого кожен з них обирав собі повітряну кульку із завданням, відтворював надзвичайну ситуацію, а інші учасники повинні були відгадати подію та обрати телефон служби, яка може допомогти в подібній ситуації.
Під час літературного конкурсу пригадували надзвичайні ситуації, описані в художніх творах, та персонажів, що в них потрапили.
За традицією зробили "привал": пили корисний трав’яний чай зі смаколиками та визначили тему наступної зустрічі. Найвправнішими екстремалами сьогодні стали Варя Лопушинська та Женя Діанов, які в подарунок отримали книги!
 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік