16 липня 2021

Музика літа

«Як гімнастика випрямляє тіло, так музика випрямляє душу людини», - зауважив Василь Олександрович Сухомлинський. Сучасні дослідники стверджують, що музика допомагає позбутись поганих емоцій, стресу. Коли слухаєш веселу ритмічну музику, обов’язково піднімається настрій. Саме музиці було присвячене чергове заняття у залі періодики Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки за Програмою літніх читань «Канікули з книгою».

На активних та допитливих читачів чекало чимало цікавих, захоплюючих конкурсів та завдань, які підготувала бібліотекарка. І першим завданням було прослухати музику природи і відгадати хто ж «головний» виконавець. Найбільше зацікавила дітлахів «музика» лісу та «музика» літнього дощу. 

Наступним не менш пізнавальним завданням було вгадати музичний інструмент за звучанням. Дітлахи з легкістю відгадали всі інструменти та перейшли до наступного завдання – виготовити власноруч поробку. Цього разу читачі разом з бібліотекаром зробили ударний інструмент – барабан із скляної банки та повітряної кульки, а прикрасили його на своє вподобання.

А в кінці заходу організували оркестр та пограли на власно виготовлених  інструментах і це стала музика літа для наших читачів.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік