22 липня 2021

Про що розповів ліхтарик

Читачі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки є активними учасниками програми літніх читань «Канікули з книгою», і не дарма, адже кожного дня на них чекають неймовірні пригоди. Цього разу вони мандрували світами з … ліхтариком.

Він став у нагоді юним спелеологам, щоб зазирнути у глибокі печери, які ховають від людей свої скарби. Неймовірні природні красоти можна побачити у печерах, які знаходяться у різних країнах та на різних континентах. Цікавими для вивчення є і печери України, наприклад «Оптимістична», що на Тернопільщині.



Поруч з природними картинами можна спостерігати об'єкти стародавнього живопису. Такі печерні малюнки передають сучасним людям інформацію про побут первісної людини, його заняття полюванням, віруванням. Більшість з них є об'єктами всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Яскравим прикладом цьому є малюнки на камені, що збереглися в глибинах Кам`яної могили (поблизу Мелітополя). Цей таємничий комплекс у запорізькому степу вважають колискою української цивілізації.  

Переглянувши фото найкрасивіших печер світу, діти довідалися, що окрім гірських печер є ще й морські. «Ліхтарик» розповів, які є таємниці ховають такі печери.

Настала годинка для творчості. Кожен учасник зустрічі створили свій неповторний морський пейзаж, який можна розглянути завдяки паперовому ліхтарику. 



А ідею для створення такого шедевру підказала цікава книга «Чарівний ліхтарик», яку можна прочитати в бібліотеці. 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік