28 липня 2021

Космічна одіссея юних екстремалів

В читальній залі Херсонської  обласної  бібліотеки для дітей ім.Дніпрової Чайки знов зібрались екстремали, щоб вирушити у незвичайну подорож – космічну!

У 2021 році настала нова ера в освоєнні космосу – ера космічного туризму. Приватні компанії отримали доступ до космічного простору, а ціна квитка на польоти знизилася в десятки разів і складає приблизно  2 млн. доларів. Через декілька років кожен бажаючий землянин зможе відчути на собі стан невагомості та вийти у відкритий простір космосу.

Вирушаючи в космос, необхідно подбати про предмети першої необхідності. Космічні туристи цим зайнялись в першу чергу. Але завдання виявилось не простим, тому що особистий  космічний вантаж  не може перевищувати 1 кг та 1 л  рідини. Склавши  «космічну валізу», діти переглянули відео про те, як живуть космонавти на космічній станції, який у них раціон та як вгамовують спрагу. 

Наступне завдання   для космічних туристів – обрати маршрут. Але щоб не заблукати, діти відтворили Сонячну систему та розставили всі планети на свої місця.

Всі учасники заходу із задоволенням виконували фантастичну вправу:  обирали планету, вигадували назву для її жителя, а потім створили зображення іншопланетних істот. І ось що у них вийшло.


Космічні  мандрівники впевнено відповідали на запитання «Галактичної вікторини»  та набирали бали за правильні відповіді. 

Два кандидата  на перемогу пройшли додаткове випробування за допомогою 9 кубиків   Рорі, під час якого створили розповідь  «Моя космічна подорож.»  Обоє  учасників на відмінно впоралися із завданням та отримали книжкові подарунки!


Із космічної подорожі діти повернулися на рідну Землю. На привалі діти смакували солодощами і пили духмяний трав’яний чай із земних трав.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік