16 липня 2021

Секрети флористики

Кожен літній день у Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки наповнений цікавими зустрічами, пригодами у світі прекрасного. Сьогодні у відділі естетичного виховання читачі знайомилися з секретами флористики, техніками композицій складання букетів. 

Діти дізналися, що флористика – це один із різновидів дизайну та декоративно-прикладного мистецтва. Флористи працюють на тільки з квітами, вони вміло компонують різні природні матеріали і створюють гарні екібани, панно, букети, колажі. Звичайно, працювати і зберігати композиції із сухих трав, квітів набагато легше ніж із живих. А якщо в букетику є ще й солодощі, тоді як бути? 



Про ці та інші секретики, правила дотримання гігієни та техніки безпеки розповіли учасникам заходу гості бібліотеки пані Ганна та Наталя. В умілих руках майстрів «оживали» не тільки декоративні прикраси, гілочки лаванди, листочки декоративних квітів, а й кондитерські вироби, наразі це – маршмеллоу.

Маленькі майстри задоволені своєю роботою і тепер самостійно зможуть зробити свою композицію.




Після майстер-класу діти з цікавістю знайомилися з журналами та книгами відділу. Кожен шукав неповторні ідеї для втілення нових творчих задумів, а можливо створення нових арт-шедеврів.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік