30 липня 2021

Торбинка цікавинок про домашніх тваринок

Як завжди гамірно та весело у Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки, адже юрба веселих та допитливих читачів завітали до зали періодики, щоб черговий раз, перегорнувши сторінку «Читацького календаря мрійників», потрапити на захід, присвячений друзям нашим меншим – тваринкам.

З давніх часів людина приручає тварин, дружить з ними. Тварин зараз часто залучають до лікування та зміцнення здоров’я, вони допомагають розвивати у дітей навички спілкування з оточуючим світом. А дружба дитини та домашнього улюбленця безцінна – це не тільки незабутні щасливі моменти, адже діти навчаються відповідальності, турботи. 

Наші маленькі читайлики поділилися розповідями про своїх улюбленців, а потім пограли в гру «Цікавинки з торбинки», в якій по черзі діставали з чарівної торбинки речі, що «належать» тваринкам, а відгадавши їх - прослухали розповідь бібліотекаря, підготовлену за журнальними публікаціями.

Наступною захопливою грою, в якій діти виявили свої театральні здібності, спритність та вміння, стала «Покажи тваринку». Завдання полягало в тому, щоб показати тваринку, не називаючи її, так, щоб інші здогадалися, про кого йде мова.

А згодом, надихнувшись розповіддю бібліотекаря про папуг, всі залюбки перейшли до творчого завдання, власноруч змайстрували казкового папугу, який стане прикрасою в домівках наших читачів.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік