23 липня 2021

Що робити, якщо раптом подзвонять інопланетяни?

Увага! Увага! В бібліотеці було скоєно злочин – викрадено «планету Земля». Очевидці заявляють, що бачили НЛО. Воно з'явилося з неба, як яскравий спалах світла, висіло в повітрі хвилин десять, блимало то фіолетовим, то зеленим світлом. Видавало якісь незрозумілі звуки! На місце події виїхали спец служби та детективи.

Прибульці, шукаючи планету в кожному відділі, на щастя для детективів, залишали певні докази своєї присутності, за якими можна було визначити їхнє місцезнаходження.

Розслідування іншопланетної справи було доручено найкращим детективам – активним читачам програми Канікули з книгою - 2021, які, як ніхто інший, знають кожен куточок книгозбірні. 

Як і належить, агенти почали опитувати свідків подій і натрапили на перший доказ: розкидані журнали серед яких лист із завданням та підказкою про наступний відділ.

Доказ за доказом детективи розплутували справу: розгадували кросворд, пригадували фільми та серіали про прибульців, розшифровували послання за допомогою дзеркала, робили досліди з кольорами.




Діти впритул наблизилися до розгадки справи та з легкістю виконали останнє завдання і повернули планету на своє місце.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік