18 травня 2023

Естафета єднання триває!

У Всесвітній день вишиванки Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки продовжила серію патріотичних заходів з нагоди свята. До естафети єднання "Вишиванка - духовна броня українців!" долучилися у Zoom-форматі більше 60 учасників з Херсонщини! Це учні 1-6 класів Херсонської гімназії №16 із вивченням мов національних меншин Херсонської міської ради та учні 1-А і 2-А класів Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №37 ім.В.Дробота Херсонської міської ради.
Упродовж естафети єднання учні дізналися інформацію про ініціаторку свята - Лесю Воронюк та етапи розширення географії свята. З великим зацікавленням діти розглядали історичні артефакти із прототипами вишиванок та найдавніші вишиванки, які збереглися в Україні, прослухали цікавинки-інформинки про найдавніші символи української вишивки, традиції створення вишиванок, особливості використання палітри кольорів та зупинились більш детально на "Топ 10-ці цікавих фактів про українську вишиванку."


В ігровому блоці діти проявили гарні знання з теми під час інтерактивних ігор "Вишиванка об'єднує країну," "Улюблене свято," "Незабутні орнаменти."
Вишиванка - це духовна броня українців, яка захищає кожного її власника. Вишиванка- це наша неповторна, автентична, унікальна, колоритна річ, яка допомагає ідентифікувати українців у будь-якому куточку світу. А Міжнародний День вишиванки - це особливе свято, сповнене українським духом і колоритом, яке покликане популяризувати українську культуру і традиції в усьому світі.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік