суботу, 20 травня 2023 р.

О! Вишиванки! Справді - це красиво! Чудовий одяг, що прийшов з віків

Вишиванка - це наша національна гордість. За традицією вишиту сорочку передавали з покоління в покоління, з роду в рід. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини. Є своєрідним захистом для наших військових на фронті. 

З нагоди Дня вишиванки, що відзначається щороку третього четверга травня, Херсонською обласною бібліотекою для дітей імені Дніпрової Чайки було проведено низку онлайн заходів для своїх читачів. До етно-розваги "Вишиванка - вишита мудрість поколінь" від молодшого відділу цього разу приєдналися  учні 4-х класів спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №52 з поглибленим вивченням української мови. 


Протягом зустрічі на учасників чекало чимало відкриттів та цікавинок. Пригадавши історію свята та  місце вишиванки у житті нашого народу, діти разом з бібліотекарем вирушили у віртуальну мандрівку інтерактивною мапою пізнання. 

В першу чергу з'ясували, що означають кольори на вишиванці. Адже кожен з них має своє символічне навантаження. В цьому допомогла гра "Знайди відповідність".

Не лише колір, а й певний орнамент дозволяв "побачити" призначення вишитої сорочки. Що означає найдрібніша деталь вишивки, ми з'ясовували під час міні-вікторини та розгадування ребусів. 

Бонусом наприкінці мандрівки була хвилинка-інформинка, під час якої діти познайомились з цікавими фактами з історії та традицій створення вишиванки протягом віків нашими предками. 

Нині вишиванка переживає піднесення і відродження, бо українці згуртувалися у підтримці власних традицій. Елементи візерунків все частіше використовують в дизайні одягу не лише українці, а й  світова спільнота.  Носити вишиванку стало не лише патріотично, а й модно та  ексклюзивно. Ми всі дуже красиві у своїх вишиванках. Тож одягаймо цю вишивану красу у знак єдності, підтримки і любові. На нас дивиться весь світ в цей час і  весь світ милується нами!  

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік