13 травня 2023

Наш дивний світ такий, як казка, тож бережіть його, будь ласка!

Наша ненька, природа, земля
Для життя всі умови дає,
Бавить всим, як оте немовля,
І від себе усе віддає.

Олександр Харін

Усе, що нас оточує і не було зроблено руками людей - це природа. Спілкування з нею дає найбільшу насолоду та радість. Природа є джерелом натхнення для художників, письменників, композиторів.

Недарма природу називають ненькою. Всі ми - діти природи, та не всі однаково добре ставимося до неї. Вона потребує постійної уваги та турботи. Ми повинні берегти та охороняти її багатства. Саме темі охорони навколишнього середовища був присвячений захід Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки для вихованців Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №52 з поглибленим вивченням української мови.  

Через інтерактивну гру "Екологічний калейдоскоп" діти пригадали основні проблеми, які  є актуальними при збереженні навколишнього світу. Кожен колір на ігровому полі відповідав певному формату завдання: "Загадки", "Обери правильну відповідь", "Впізнай за описом", "Розшифруй". Обговорюючи відповіді ми пригадали Червону книгу, правила поведінки під час відпочинку на природі, лікарські рослини. 




А виконуючи практичне завдання,  сортували сміття, адже це сьогодні є дуже важливим та актуальним в усьому світі. 


На усі дії людини наша планета має свою реакцію. Тож під час завдання "Настрій планети"  діти вгадували емоції, які можуть викликати зображені на ілюстраціях дії людей.

В результаті  діти зрозуміли, що довге та щасливе життя в наших руках. Примножувати, оберігати, сортувати, не забруднювати – це ключові слова екологічної культури кожного свідомого громадянина.

Любіть і оберігайте природу, шануйте і бережіть все, що вас оточує. Творіть добрі справи щодня!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік