08 травня 2023

Ми пам'ятаємо про вас, герої України

Щороку 8 травня в Україні й світі відзначають День пам'яті та примирення у Другій світовій війні 1939–1945 років. Вона стала найбільшою трагедією у ХХ столітті. Бібліотекарі сектору періодичних видань Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки провели годину пам'яті для учнів Херсонської гімназії № 2 Херсонської міської ради, разом вшанували пам'ять кожного, хто боровся з нацизмом та всіх жертв Другої світової війни. Війна - це не тільки танки, вибухи, постріли, а це й долі мільйонів людей, які зламала війна.


Захід почався з хвилини мовчання.

Бібліотекар ознайомила школярів з героїчними подвигами українців, які боронили свою Батьківщину, не оминули увагою і херсонців у боротьбі проти нацистів. Пам'ятаємо про маленьких партизанів з Карантинного острова, які віддали своє життя заради нашого майбутнього. Їх подвиги описані в книзі херсонського письменника Леоніда Марченка "Клятве остались верны".


Послухавши розповідь бібліотекаря про окупацію українських земель під час Другої світової війни, учні знайшли чимало спільного з тим, що відбувалося в рідному місті під час окупації рашистами в 2022 році. Це впершу чергу швидке встановлення окупаційної влади, переслідування та знищення патріотів своєї держави, пограбування та залякування містян.

Цього року Україна вдруге відзначає День пам’яті та примирення в умовах повномасштабної збройної агресії росії. Сучасна війна також супроводжується жахливими воєнними злочинами з боку російської армії та політично-військового керівництва рф. 

Наприкінці зустрічі читачі книгозбірні разом з бібліотекарем зробили з паперу квітку маку. З 2014 року вона є символом   пам'яті про Другу світову її використовують під час публічних акцій.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік