23 травня 2023

Рідний свій край люби і вивчай

Мій край прекрасний навесні,
У щебеті пташинім ...
Л.Круглик

Напередодні Всеукраїнського дня краєзнавства, який відзначається щороку 28 травня, Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки запросила учнів 4-х класів Таврійського ліцею мистецтв у віртуальну краєзнавчо-пізнавальну експедицію Херсонщиною "У пошуках знайомих незнайомців". 
Це гра, яка належить до циклу "Ігри патріотів Херсонщини" і була розроблена працівниками книгозбірні з метою підвищення суспільної уваги до  краєзнавства, зокрема одного з його напрямків - охорони природи. Гра є своєрідним квестом-бродилкою мапою області, що розбита на квадрати, кожен з яких має певну координату та завдання, що стосується тваринного світу нашого краю. Звісно, що про багатьох представників фауни діти знали, але і про них  мали змогу дізналися щось нове, цікаве, таємниче!



Виконуючи завдання із жовтих карток, учасники  з'ясували, які з наведених фактів про мешканців тваринного світу є правдою, а які вигадкою. Тож тепер знають, що болотяна черепаха може обходитися без їжі 5 років, найбільшу кількість зубів має равлик, а чорноморська акула безпечна для людей.
Опинившись у національному біосферному заповіднику "Асканія-Нова" гравці відгадали загадки про тих тварин, яких можна там побачити.
А от чи усі прикмети, що пов'язані з тваринами, дійсно збуваються, ми обговорили, виконуючи завдання з карток "Бабусині забобони".
Також під час гри учасники пригадали тварин, з якими пов'язані назви населених пунктів на Херсонщині. Це і Горностаївка, і Чаплинка, і Зміївка тощо.

А ще діти побували у морському круїзі та "назбирали" сувенірів у вигляді мешканців водних просторів.
Як бачите, досліджувати та пізнавати рідний край не обов'язково нудно. У нашому випадку це було весело та своєрідно!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік