26 травня 2023

Мрії здійсняться, якщо мріяти українською!

24 травня ми святкуємо День слов'янської писемності та культури. І не дарма, адже це і день пам'яті просвітителів слов'янських народів, творців нашої писемності святих Кирила і Мефодія. До цієї важливої дати головна бібліотекарка читальної зали провела захід у формі лінгвістичного порадника.

Семикласники з Таврійського ліцею мистецтв довідалися про історію нашої писемності від Кирила і Мефодія до Івана Федорова, від літописів до сучасних технологій. Ми простежили історичний шлях нашої мови від давнини до сучасності, згадали основоположників сучасної літературної мови.

Ми дослідили, у чому полягає унікальність рідної української мови, які риси менталітету українців закладені у ДНК мови (зокрема, миролюбність і волелюбність, гідність і самосвідомість, ліричність і повагу до жінки).

Лінгвістична вікторина допомогла нам покращити свій рівень володіння українською, уникнути вживання суржикових словосполучень.

А на завершенні була втілена естафета побажань рідній мові та рідній землі. Адже віра у краще і тепла підтримка одне одного дуже важливі у наш час.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік