08 травня 2023

Вогняними стежками світової війни

День 8 травня ми щороку присвячуємо перемозі над нацизмом. Саме українці зазнали великих жертв у війні 1939-1945 років: тоді загинуло 9 мільйонів наших громадян.

Тому цього дня ми вшановуємо як героїв-визволителів, так і загиблих серед мирних жителів: замордованих у концтаборах, вбитих на окупованих територіях, розстріляних у Бабиному Яру...

День Перемоги над нацизмом також став днем примирення, бо тієї далекої весни країни Європи уклали мир після тривалої війни.

У 2023 році Україна відзначає День пам'яті і примирення в умовах повномасштабної війни, і відзначення цієї дати для українців є символічним.

Цього дня Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки провела серію заходів для учнів гімназії №30 і школи №50 м.Херсон.

Зі школярами ми простежили хронологію подій ІІ Світової на українських землях довідалися про внесок українців у Перемогу, згадали і вшанували пам'ять жертв і героїв, провели аналогію із подіями сьогодення.

Мова йшла і про те, що ми вивчили страшний урок ІІ Світової і всіма силами боремося за кожний клаптик нашої землі, а країни-посестри прийшли нам вчасно на допомогу, і ми спільними зусиллями виборюємо мир для всіх народів.

Ми поділилися одне з одним щирою вірою у те, що зовсім скоро у календарі святкових днів з'явиться нова значуща дата - День Перемоги України у боротьбі за свою національну ідентичність і свободу.

А у звільнених селищах і містах - пам'ятники героям цієї війни.

"Живе лиш той, хто не живе для себе, хто для других виборює життя!" - ці слова Василя Симоненка, якими він вшановував воїнів-визволителів ІІ Світової війни, є пронизливо актуальними і сьогодні, коли славні ЗСУ борються за Перемогу на лінії фронту, а волонтери і медики роблять можливе і неможливе, збираючи кошти на військове обладнання і рятуючи пораненим дорогоцінні  життя.

І ми, звичайні громадяни, є і свідками, і повноцінними учасниками цієї героїчної боротьби.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік