22 травня 2023

Наукові відкриття від А до Я

Щороку у третю суботу травня в Україні відзначається професійне свято працівників науки - День науки в Україні, день, який покликаний підкреслити важливість наукових досягнень, відкриттів та інновацій у розвитку країни. Цей день стає нагадуванням про те, що наука є головним двигуном прогресу, а вчені - справжніми героями, які працюють над вирішенням великих проблем людства та трансформацією нашого світу.

В історії людства було безліч  відкриттів, які змінили світ і сприяли розвитку цивілізації протягом тисячоліть, починаючи від добування вогню, відкриття колеса та пеніциліну до найпередовіших розробок у сфері штучного інтелекту, дронів і сонячних батарей.

Саме з цієї нагоди Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової  Чайки запросила учнів 4-х класів Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів 55 та учнів Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 44 до віртуального «музею» наукових відкриттів, де присутні мали змогу дослідити  розвиток певних речей, таких як лампочка, кулькова ручка, папір  та звичайно ж книга.


Маленькі «шукачі» ретельно вивчили історію саме виникнення книги від наскальних малюнків - кам’яної книги, від пергаменту до паперу, від друкованої книги до сучасної електронної.


Сьогодні  наука значно полегшує наше життя, служить на благо людства і об’єднує людей в прагненні зробити світ кращим, а винаходи, які  вже змінили світ, кардинально покращили  життя майже кожної людини, зробивши його розумнішим, кращим, а іноді навіть веселішим. Світ, не зважаючи ні на що, рухається далі і, без сумніву, на нас у подальшому чекають нові відкриття.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік