13 травня 2023

Лабораторія дитячого читання Марії Артеменко

Раді повідомити вам, що Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки продовжує успішно реалізовувати проєкт "Зустрічі без прощань", і цього тижня наші читачі залюбки поспілкувалися у онлайн-форматі з відомою українською дитячою письменницею Марією Артеменко. 


Варто відзначити, що авторка ще на початку березня першою подарувала нашій книгозбірні свою книжкову новинку "Вусата історія" і цим дуже нас підтримала, коли ми після окупації відновили активну роботу з читачами із промоції дитячого читання.

Пані Марія, окрім того, що пише чудові книжки, також є методисткою Лабораторії дитячого читання "БараБука" Малої академії наук України, експерткою з промоції читання, авторкою та ведучою ютубканалу "Творча Читальня".

Модераторка зустрічі - головна бібліотекарка і письменниця Юлія Чернієнко - допомогла читачам познайомитись із авторкою за допомогою рубрики "Топ-7 незвичайних фото-фактів про Марію Артеменко".

1. Чашка. Пані Марія зізналась, що має цілу колекцію чашок і кожного ранку обирає, з якої буде пити улюблену каву або чай, а потім пробирається із паруючим кухликом до робочого столу і віддано чаклує над новою книгою.

2. Страва. Марія Артеменко віддана шанувальниця яблук, тож усі гості приходять до неї із пакунком цих соковитих фруктів.

3. БараБука. Пані Марія як методистка Лабораторії дитячого читання "БараБука" щороку прочитує 50-70 книжок, з яких разом із колежанками відбирає для нагородження найкращі.

4. Хобі. Наша гостя - творча людина. Вона малює, майструє із крафтових матеріалів чудові поробки.

5. "Однокласник". 5 років Марія Артеменко очолювала редакцію журналу "Однокласник", а також сама писала у дві популярні рубрики. Одна з них - творчі гороскопи, які, за словами її читачів, завжди справджувались.

6. Двері. Коли ми запитали, що якби перед пані Марією просто зараз прочинилися чарівні двері, то в яку би епоху, в яке особливе для себе місце вона би зробила крок, авторка щиро поділилася своєю мрією: "Я би прочинила двері у Перемогу!".

7. Книготаємниця. Марія Артеменко розповіла дещо кумедну історію створення своєї книги "Туалетна справа".

Потім ми зазирнули у творчу лабораторію авторки, довідалися про створені нею книжки: "Таємниці хмар", "Туалетна справа" і видання у співавторстві "Жахлива книжка", "Весняні віршики".

Особливу увагу ми приділили двом останнім книгам. Представляючи чудово ілюстроване видання "Стріла степу", письменниця розповіла про головну героїню історії сарматську дівчинку Фаті, про її хобі робити засідку на могутньому дубі і про її щиру дружбу із мешканцем південного степу конем.

Під час зустрічі ми також презентували книгоновинку пані Марії "Вусата історія" і колективно вправлялися у написанні віршів.

Діти активно ставили запитання і цікавились процесом написання книг.

Наостанок як експертка дитячого читання Марія Артеменко порадила нам прочитати влітку такі книгоновинки своїх колег - дитячих письменників:

1. Сашко Дерманський. "Тю!" - сказав їжачок".

2. Леся Мовчун "ГоловоМовки професора Макарончика".

3. Галина Ткачук "Найважливіша книжка про зуби".

4. Андрій Кокотюха "Таємниця зниклих зайців. Лісовий детектив".

5. Таня Стус "Таємні історії маленьких і великих перемог".

Зустріч пройшла у теплій атмосфері, і ми домовилися, що коли пані Марія приїде до нас у Херсон на презентацію своєї нової книги, ми залюбки почастуємо її найсмачнішими херсонськими кавунами!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік