10 липня 2023

Наш козацький славний рід пригадати всім нам слід

У минулому українського народу було таке неповторне і легендарне явище, як Запорізька Січ. Це про неї Гоголь писав: «Так ось вона, Січ! Ось те гніздо, звідки вилітають усі ті горді й дужі, як леви. Ось звідки розливається воля й козацтво на всю Україну!»
Слава про волелюбних козаків-запорожців линула широким світом. Про їхні подвиги ходили легенди, а боялися їх далеко за межами українських земель.
Цього разу пропонуємо учасникам програми літніх читань "Літо з Супергероями-2023" на мить перенестися в далеке минуле нашої країни і помандрувати козацькими стежками, щоб переконатися, що вони є нащадками славного козацького роду, що в їхніх жилах тече кров сміливих, відважних, розумних людей – вільних козаків.
Козак і воїн, козак і лицар. Ці поняття ніколи не розділялись одне від одного. Козаки казали: «У нас вище всього честь і слава, воєнна справа, щоб себе не зганьбити і ворогів перемогти!»
Тож, розпочинайте козацьку історико-пізнавальну гру, в якій зможете показати свої знання, винахідливість, таланти та волю до перемоги.
Вам доведеться виконати вісім завдань. А це майже дев'ять, як колись порогів на Дніпрі, які хоч раз у житті мав пройти справжній козак.
Як нелегким був шлях до Січі, так і нелегким буде і цей шлях, який приведе вас до здобуття чергової суперздібністі на "Літо з книгою".
                                        
А якщо ви вже встигли прочитати декілька художніх творів про пригоди сучасників, що пов'язані з козацькою спадщиною, то можете перевірити свою увагу, суперздібність отриману під час літературного розмінування, пройшовши вікторину "У пошуках загубленої реліквії".

                     
Пишаймося нашими славетними предками, берімо приклад та прославляймо рідну країну новими перемогами та добрими справами. Адже у глибині душі кожного з нас живе козак: воїн, який нічого не боїться і за рідну землю без роздумів віддасть своє життя. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік