30 липня 2023

Літо з бібліотекою

Подорожуючи деокупованими населеними пунктами Херсонщини,  «Мандрівний хаб стійкості» завітав до села Інгулець Дар'ївської територіальної громади. Діти та дорослі радо зустріли бібліотекарів ім. Дніпрової Чайки, які запропонували усім присутнім ігрову програму «Літо з бібліотекою».

Спочатку хлопців посвятили у лицарів Таврійського краю, які відвідали Олешківську і Кам’янську Січі та фортеці Іслам-Кермен і Кизи-Кермен. Дізнались про видобуток солі козаками на Кінбурнській косі та «поласували» стравами, що готувались козаками.


Використовуючи альбом, діти розшифрували ім’я та прізвище одного з найвідоміших козаків, видатного військового і політичного діяча – Костя Гордієнко та дізналися про козацький човен «чайка». Учасники гри згадали твори тетралогії «Джури» сучасного українського письменника Володимира Рутківського та пояснили хто ж такий «джура». 

Трохи відпочивши, ми почали грати у настільну гру «У пошуках знайомих незнайомців» - це краєзнавчо-пізнавальна експедиція Херсонщиною.  Подорожуючи тваринним світом нашого краю, учасники гри відвідали «Чорноморський заповідник», потрапили до «Казкової стежини», ловили рибу у Дніпрі, а під час «Морського круїзу» вгадували назви відомих мешканців Чорного моря.


Виконавши не складні завдання, діти познайомились з населеними пунктами Херсонщини, назви яких пов’язані з назвами тварин і потрапили до Асканії-Нова. Тут були розгадані загадки про мешканців заповідника, а завдяки «Нотатнику мисливця» знайдені сліди тварин, які мешкають у херсонських лісах та степах.  Діти та працівники Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки отримали задоволення від спілкування та позитивні враження. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік