23 липня 2023

Мандрівний хаб стійкості продовжує розширювати свої майданчики

22 липня працівники Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки завітали до села Киселівка Чорнобаївській сільській громаді Херсонської області.  Цього дня в центрі, біля старостату, був організований ігровий майданчик у рамках програми «Мандрівний хаб стійкості», на якому юні мешканці села, разом з батьками, взяли участь у краєзнавчо-пізнавальній експедиції Херсонщиною під загадковою назвою «У пошуках знайомих незнайомців».


Під час оригінальної гри у big-форматі діти пригадували тварин, які мешкають у нашому краї. Спочатку, щоб вирушити у мандрівку,  гравцям потрібно було зібрати певні речі, а саме - човен, вудку, нотатник мисливця та річ, яку вкрала хитра лисиця. 


Далі, «сівши у човен», усі присутні відправилися  на риболовлю. Виловивши певного кольору рибу, учасники складали прислів’я  та приказки про мешканців річки Дніпро. «Завітавши» до унікального Біосферного заповідника Асканія-Нова хлопчики та дівчатка відгадували загадки про тварин і птахів, грали у «Зоокараоке» та намагалися, за допомогою нотатника мисливця з’ясувати, які звірі залишили сліди на ігровій карті.

Сліди вовка  привели маленьких краєзнавців до наступного завдання-гри «Чи правда, що…». Тут потрібно було з’ясувати, наприклад – чи правда, що рекордсмени за кількістю зубів – равлики. У них у роті приблизно 25 тисяч зубів. А «Казкова стежина»  не дала заблукати гравцям у «морі» книжок і нагадала  про представників тваринного світу нашого краю, які залишили про себе натяк навіть в художній літературі, безпосередньо в казках.


Бібліотекарі подарували дітям увагу та незабутні хвилини живого спілкування, радість зустрічі і можливість дізнатися набагато більше про свій рідний край.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік