31 липня 2023

Де ж воно, знайди його - суперсили джерело!

Суперчитачу, ти готовий до нової подорожі?  Цього разу ти поринеш у світ міфічних істот, чарів, чарівних предметів та магічних здібностей. Протягом літніх читань ти вже мав змогу познайомитися з багатьма персонажами, які мали певні "суперсили" та засоби для подолання труднощів і досягнення поставленої мети. Сьогодні запрошуємо тебе на чар-гру, під час якої ти не лише пригадаєш відомих персонажів, а й познайомишся з новими.


Впевнені, що кожного разу, коли ти читаєш книжку, в якій є супергерой, починаєш уявляти, а які б здібності хотів мати собі? Вміння літати, швидко бігати, читати думки, ставати невидимим або ж переміщуватись у часі та просторі. То звідки ж беруться оті славетні "суперсили супергероїв"? Спробуй розібратися з цим, виконавши декілька ігрових завдань.
Супергерой може вже народитися із надздібністю, а може й отримати її в дитинстві чи у дорослому віці. Виконуй перше завдання гри, пригадуй походження "сил" та розподіляй їх у дві групи.

Гра "Звідки сила чарівна була героєві дана?"

                                        

Та якою б не була здібність у супергероя, проявляється вона по-різному. Навіть надзвичайна сила у Котигорошка, Кирила Кожум'яки та Чабанця є різною. А чи впізнаєш ти за описом дії, який персонаж її виконує?

Гра "Кожен герой свою силу має!"

               

Деякі супергерої проходять нелегкий шлях для отримання надзвичайних здібностей.Так, наприклад, головний герой казки "Ох", перш ніж повністю змінитись і отримати нагороду, мав подолати аж три етапи. Перший - під впливом чарівника, який і надає йому суперздібність. Другий - аби допомогти батьку. Третій - аби врятуватись від Оха, щоб мати волю і щастя.

Наступна гра - це твоє випробування. Доведи, що ти справді уважний суперчитач і зможеш відновити послідовність перетворень парубка. А суперздібності, які ти отримував під час попередніх пригод, допоможуть тобі.

Гра " Аби суперздібність мати, шлях нелегкий треба здолати!"
                                      
Та не завжди герой діє самостійно. Досить часто йому на допомогу приходять друзі або чарівні помічники, використовуючи свою силу, вправність та можливості літати, високо стрибати чи пірнати на дно річок та морів. Саме завдяки їм усі труднощі супергерой долає швидко і вчасно.
У наступній грі, в якій поєднались ребуси і кросворд, пропонуємо тобі розгадати імена цих чар-друзів. Виконавши це завдання, ти отримаєш чергову і дуже важливу в наш нелегкий час суперздібність для справжнього читача-супергероя! Її назва складеться під кросвордом.

Гра "Друзі та помічники супергероїв"

                                         .

P.S. І наостанок маємо пропозицію пофантазувати. Ми уявили, що з'явились нові богатирі, які можуть теж виконувати певні дії. Тож маєш останню розвагу на сьогодні, в якій треба поєднати їхні імена з описом того, що вони можуть робити.

Гра "Супергерої нашої фантазії"

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік