31 липня 2023

Ліга любителів детективів

Цей різновид пригодницької літератури з’явився більше ніж 180 років тому, і сьогодні не втратив своєї актуальності. Допитливий читач виступає повноправним учасником карколомних подій, інтриг і загадок, і зрештою, він точно знає, що розум і логічне мислення переможе, і кожен злочин в кінці книги буде розкрито. Детектив - окремий материк в літературі, і більшість бестселерів, неодмінно, за жанром детективи.

Усім відомо, що сучасні діти і підлітки, здебільшого, покоління візуалів, вони легко і залюбки сприймають смайлики, іконки, символи та різні зображення, це їх друга мова спілкування. Тому запрошуємо наших читачів до  «Ліги любителів детективів» на кроссенс-змагання.

Кроссенс (від англ. cross – перехрестя, sens – смисл, тож кросенс – перехрестя значень, понять) – це візуальний асоціативний ланцюжок, який складається 9 квадратів-зображень, Картинки пов’язані між собою сенсами-смислами. Якщо розгадати з першої до дев’ятої  картинки, ми відкриємо для себе певне поняття, явище, героя, факт та ін. Добре відома головоломка кросворд означає «перетин слів» а головоломка нового покоління під назвою кроссенс – буквально «перетин смислів, значень». Якщо у кросворді всі клітинки пусті, то в кроссенсі вони вже заповнені зображеннями.

Різні автори дають власне уточнення того, що є кроссенс, це гра для ерудитів, технологія, головоломка для інтелектуалів, сучасний методичний прийом візуалізації навчального матеріалу, ребус або просто загадка. І скажіть, чи є серед дітей чи дорослих, ті, хто не любить розгадувати загадки. А особливо це стосується тих, хто обожнює читати детективи, де кількість загадок є просто максимальна.

Ну що, готові юні детективи «прокачати» свою дедукцію, логіку, увагу та спостережливість, тоді вперед! 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік