23 липня 2023

Українські Аватари

Сьогодні усіх читачів, малюків та їх батьків Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки запрошує завітати до книжкового салону, де можна «зустрітися і познайомитися» з героями перевтілення - Аватарами. Вони бувають: космічні, сонячні, міжпланетні, планетні та людські. А ще… Українські!

Тож, до Вашої уваги – українські Аватари, герої які перетворюються з одного персонажа в іншого, але при цьому, як завжди, стають на заваді всьому поганому, рятуючи природу, життя, людей і все прекрасне на землі.

Фоззі «Гупало Василь»

Усі ми з дитинства навчені вірити, що добро перемагає зло. Для тих, хто з певних причин розчарувався чи засумнівався в цьому постулаті - книжка напівпритчевих оповідок від Фоззі (Олександр Сидоренко - вокаліст гурту ТНМК, письменник, журналіст). Тут добро уособлює простий собі чоловік - Гупало Василь. Але простий він до пори до часу. Коли ж настає інша пора, інший час і добру людей починає щось загрожувати, Гупало Василь фізично проявляє метафізичну здатність рости, збільшуватись у розмірах і таки перемагати.

Читати: https://coollib.com/b/525779-oleksandr-fozzi-sidorenko-gupalo-vasil-pyat-z-polovinoyu-prigod/read

Слухати:

                

Українська народна казка «Ох»

Ця казкова оповідь допоможе маленьким читачам зрозуміти, що наполеглива праця навіть з самого ледащого парубка може зробити гарного моторного хлопця. Але не треба зловживати своїми вміннями та навичками, бо це може скінчитися погано. Лише ті, хто живе по правді і використовує свої знання та досвід заради добрих справ, отримають гідну винагороду.

Читати: https://xn--80aaukc.xn--j1amh/oh.html

Читати: https://mamabook.com.ua/narodna-kazka-okh-chytaty-z-maliunkamy/

Слухати:

             

Леся Воронина «Хлюсь та інші»

Світ, у якому ми живемо, насправді, дивовижний і незвичайний! Озирнувшись навколо, ми розуміємо, що скрізь і всюди сновигають кумедні чарівні істоти. Ось наприклад, героїні казки Лесі Ворониної трапилася неймовірна пригода: у неї в хаті з’явився маленький зелений чоловічок на ім’я Хлюсь, аби попросити врятувати річку від страшного забруднення. Дівчинка не побоялася ні швидкісного польоту в мильній бульці, ні маніпуляцій злого Оселедця, котрий ув’язнив її всередині комп’ютерної гри, анічогісінько іншого, бо добро, як і годиться, завжди перемагає.

Читати: http://surl.li/caytj

Слухати:

           

Марина Павленко «Русалонька із 7 – В, або Прокляття роду Кулаківських»

У книжці йдеться про дівчинку Софійку, що має маленького братика. Її родина переїхала до нової квартири у багатоповерхівці. Таємничі голоси і звуки у квартирі внизу, в котрій ніхто не проживає, здаються дивними і тому разом із Сашком, своїм найкращим другом, Софійка починає розслідування. А потім дівчинка з’ясовує, що їхня сімейна шафа - справжнісінька машина часу. Древній комод переносить її в минуле відповідно до обраної родинної фотографії, бо виявляється чарівним. Він дає можливість вберегти когось від смерті чи відновити справедливість. Та це ще не все. Пригодницькі події розгортаються із кожною наступною перегорнутою сторінкою.

Читати: https://www.ukrlib.com.ua/books/printit.php?tid=12852

Читати: https://osvita.ua/school/literature/p/72520

Слухати:

           

Василь Симоненко «Цар Плаксій та Лоскотон». 

Завдяки цьому твору малеча потрапить до країни Сльозолий, де править цар Плаксій, який змушує людей страждати, але, як завжди, знаходиться хоробрий герой - дядько Лоскотон. В той час, коли усі в царстві плачуть, він продовжує смішити дітей і постійно бажає добра людям. А чим закінчиться ця історія і чи переможе боротьба за краще, веселе життя, дізнаєтесь тут -  

Читати: https://mamabook.com.ua/vasyl-symonenko-tsar-plaksiy-ta-loskoton-chytaty-povnistiu-onlayn-z-maliunkamy/

Слухати:

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік