22 липня 2023

Українограйчики

Хто є кращим українознавцем: хлопці чи дівчата? Бібліотекарем Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки було організоване та проведене народознавче лото «Українограйчики» для юних українців, у якому хлопці та дівчата мали змогу позмагатися за звання найрозумніших.

Ігровий кубик вирішив долю першого кроку – розпочали гру хлопці.  Першим завданням для них було продовжити прислів’я з категорії «народ скаже, як зав’яже», вони вправно впоралися. 

Команда суперників не відставала від хлопців і дуже добре справлялися з кожним наступним завданням. «Пан Коцький», «Коза дереза», «Лисичка-сестричка та вовк-панібрат» українські народні казки, які відгадали дівчата в категорії «Хто я?».

На превеликий жаль, відому на увесь світ українську народну обрядову пісню «Щедрик», команда хлопців, прослухавши мелодію, не впізнали її, проте дівчата одразу її відгадали, більше того – заспівали.


В категорії «Державні символи» команді дівчат випало завдання розшифрувати слово, яке зашифроване в Гербі України. Хлопці ж, вставляли пропущені слова та заспівали Гімн України. Як бачимо, впорались на відмінно.  Було ще багато завдань в різних категоріях, деякі видалися не під силу одній із команд. Як ви гадаєте, хто ж таки здобув перемогу: хлопців чи дівчат?


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік