03 липня 2023

Супергероїв минулого знай, козацьку славу поважай!

Українські козаки - славетні лицарі та мужні воїни, які славилися не тільки своїми подвигами та досягненнями, а й шароварами, вмінням вправно їздити на конях і співати козацьких пісень. Вони залишили вагомий слід в нашій історії і з ними пов’язано багато цікавих легенд, переказів та сучасних творів. 

Сьогодні до уваги малюків та їх батьків Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки пропонує історичну панораму, яка представлятиме книжки про хоробрих вояк та незламних українських захисників минулого.

                  

Книга «Гетьмани України» розповідає про минуле нашої рідної України, про народження козаччини, боротьбу запорозьких козаків з ворогами українського народу. Вона присвячена тим, хто з сивої давнини боровся за незалежність нашої держави - людям, які вражають своїм сильним духом. Це видання розраховане на дітей шкільного віку, а також всіх, хто прагне поглибити свої знання по історії України.

А переглянувши представлений електронний ресурс, читачі дізнаються хто ж такий козак та прослухають легенду про отамана   Івана Сірка:

             

«Легенди про козаків» - це чаруючі, пригодницькі оповіді, створені чудовою сучасною українською письменницею Еліною Заржицькою. Її герої - хоробрі козаки, брава козачка Стеша, непереможні січовики - стають до бою зі злом і йдуть назустріч небезпеці. Чи вдасться їм перемогти, дізнаєтеся, занурившись у світ читання та познайомившись з неймовірно-чудовими героями цієї книги.

Читати: «Як козак у водяного царя служив»

Книга «Таємниця козацької шаблі» - це гостросюжетна повість відомої української письменниці Зірки Мензатюк, яка увійшла до оновленої шкільної програми. Усе почалося з того, що в сімейства   з’явилася Машка - старенька, пошарпана, а все ж нічогенька машина. А далі один пришелепкуватий привид повідомив, що давня козацька реліквія може втрапити в погані руки. Шалені перегони, смертельні пастки, нові знайомства з класними й не дуже класними хлопцями, небезпечні, сповнені містики і захвату мандрівки стародавніми замками України у пошуках козацької шаблі. Не відірвешся, доки не дочитаєш.

Слухати: 

https://4read.org/1090-zrka-menzatyuk-tayemnicya-kozackoyi-shabl.html

Читати та завантажити електронну книгу:

https://books2you.com.ua/bezkoshtovni-knyhy/taiemnytsia-kozatskoi-shabli-zirka-menzatiuk/

Українська дитяча сучасна письменниця Юліта Ран створила «Чарівні історії про Козаків». Жили собі троє козаків: Іван, Андрійко та Свят. Книги читали та в солдатиків грали. А про що мріє кожен козак? Звичайно, боротися з ворогами і перемагати їх! Але битви - вони не тільки на полі бою. Справжній козак слабкому завжди допоможе, повз чужої біди не пройде. Але поки козаки все це зрозуміли, довелося їм пройти через справжні випробування.

Слухати аудіоказки українською:

              

А мультиплікаційні козаки мандрують світом, грають у футбол та як завжди приходять на допомогу всім хто її потребує.

Дивись:

             

Тож приємного знайомства, читання та перегляду.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік