17 липня 2023

«Мандрівний хаб стійкості» на Херсонщині

Діти Херсонщини пережили 509 днів війни, психологічних травм, руйнування та вимушеного переселення. Вони були позбавлені днів народження, спілкування з друзями та родиною, улюблених ігор та розваг, всього того, що таке необхідне для нормального розвитку дитини.
Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки завжди дбала про своїх маленьких читачів, надаючи їм весь спектр занять та розваг відповідно до потреб. Ось і зараз книгозбірня є ініціатором програми «Мандрівний хаб стійкості», що стартував за підтримки Департаменту реалізації гуманітарної політики Херсонської обласної державної адміністрації.

Програма передбачає спільну діяльність КЗ «Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки» Херсонської обласної ради і проєкту «Психологи на війні», яку заплановано провести на деокупованих територіях Херсонської області.


Заходи програми «Мандрівний хаб стійкості» спрямовані на психологічну реабілітацію населення, зокрема дітей, що постраждали від наслідків окупації росією Херсонщини, військових дій, затоплення земель через руйнування загарбниками Каховської ГЕС, і мають на меті повернення їх до нормального сприйняття життя, здатності до навчання, проявів суспільної взаємодії.

Першим населеним пунктом деокупованої Херсонщини, до якого ми завітали, стала легендарна Чорнобаївка, що є символом незламності, патріотичності і вже точно можна стверджувати – відновлення.



15 липня на базі дитячого садочку, який, до речі, є також пунктом незламності, зібралися і маленькі, і дорослі мешканці Чорнобаївки, щоб взяти участь у краєзнавчо-пізнавальній експедиції Херсонщиною «Лицарі Таврійського краю» та долучитись до заходів психологічної реабілітації, ресоціалізації дітей. За допомогою big-формату цієї гри учасники проєкту дізналися більше про славетні козацькі часи Херсонщини, приємно і з користю провели час разом.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік