19 липня 2023

Бібліотека на майданчиках «Спільно»

За традицією щоліта працівники Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки реалізують програму підтримки дитячого читання для юних херсонців.
Зараз, в екстремальних умовах воєнного часу, в нашому місті у декількох пунктах незламності створені умови для дітей, які відпочивають, розважаються, пізнають та почуваються безпечно в Дитячих точках «Спільно» UNICEF Херсон.
Тож наша книгозбірня запропонувала Центру пізнавальні програми з використанням власних розробок серії «Ігри патріотів Херсонщини». Знайомство розпочалося із тваринного світу нашого краю, за допомогою гранд-формату карти-гри «У пошуках знайомих незнайомців». Маленькі учасники програми продемонстрували неабиякі знання, віртуально відвідавши Біосферний заповідник «Асканія-Нова», острів Джарилгач, подорожуючи казковими стежками. Виконувати завдання дітям допомагали зоо-караоке, "Нотатник мисливця" та "Морський круїз".


Другий захід продемонстрував, що наші друзі - справжні «Лицарі Таврійського краю». Адже вони відповіли на всі запитання та впорались із творчими завданнями гри. Пересуваючись ігровим полем, юні читачі пройшли історичними козацькими стежками, відали Кам’янську Січ, де ознайомилися з першим у світі демократичним документом – Конституцією Пилипа Орлика. А ще спробували розважитися, як справжні козаки, виконуючи пісні, танці та забави.




Літній відпочинок з бібліотекою імені Дніпрової Чайки в самому розпалі! Попереду ще багато краєзнавчо-інтелектуальних ігор, розваг та зустрічей з юними херсонцями.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік