10 липня 2023

Творчі канікули: як відпочити та отримати результат

Любий читачу! ЛІТО - найкращий період для творчості. Адже літо - це канікули, довгі сонячні дні, теплотінь, розваги, море або річка для купання і відпочинку, надихаючі співи птахів і милі оченята тваринок, захопливе гойдання на гойдалках і виднокіл оглядового колеса, літні тераси та затінок під деревами, де зручно розташуватися на пікнік або для творчої сесії...
А ще літо - чудовий час для фантазування і мріяння. Тож, разом із головною бібліотекаркою Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім.Дніпрової Чайки і письменницею Юлією Чернієнко запрошуємо тебе зануритися у світ творчих фантазій і написати за це літо оповідання, добірку віршів або й, навіть... цілу книжку! У цьому тобі допоможуть поради від авторки дитячих оповідань і підліткових повістей "Помста" і "Хікі шукають любов".
Як письменниця Юлія Чернієнко зібрала для тебе найдієвіші практики і поради та оформила їх у наочну інфографіку, яку зручно завантажити на комп'ютер і користуватися нею при потребі.



Як бібліотекарка пані Юлія приготувала книжковий огляд.
Топ-3 посібники для юних авторів
Андріяшко, О. Пиши цікаво : творчий щоденник : мотиватор для тих, хто любить / не любить писати твори / Ольга Андріяшко. - Тернопіль : Підручники і посібники, 2023. - 48 с.
Творчий щоденник відкриє тобі яскравий, безмежний та незвичний світ слів, образів та уяви, де написання пригод, творів, історій та, навіть, віршів може бути захопливою справою. 43 креативних, несподіваних завдання та невимушений стиль авторки зроблять його твоїм провідником до світу Натхнення! Із цією книгою твоє літо буде натхненним!
Коротко про авторку: Ольга Андріяшко - філологиня, яка понад 20 років розвиває творче письмо в Україні. За ці роки понад тисячу авторів та авторок змогли розпалити у собі вогонь любові до творчості, пізнання себе через тексти чи вірші. Має відзнаки та нагороди в області педагогіки. Майже 10 років працювала керівницею «Школи журналістики та літературної майстерності».

Стус, Т. Письмонавтика : курс літ. творчості для дітей / Таня Стус; намал. А. Іваненко; фото на обкл. А. Третяк. - Київ : Пабулум, 2017. – 142 c. : іл.
«Письмонавтика» допоможе тобі самостійно засвоїти навички літературної творчості і глибше зрозуміти літературу.
Теорія та практичні завдання з «креативного письма», поради юним авторам від відомих дитячих письменників, словничок літературознавчих термінів швидко підготують тебе до написання власного твору. Із цією книгою твоє літо буде цікавим!
Коротко про авторку: Таня Стус – дитяча письменниця, літературознавиця, критик, засновниця і керівниця проекту підтримки дитячого читання «BaraBooka. Простір української дитячої книги», член журі багатьох премій та рейтингів у галузі дитячої літератури, авторка програм-інтенсивів із літературної освіти для дітей та підлітків.

Едж, К. Як #писати і не лажати : усе про креатив. письмо від авт. бестселерів / Крістофер Едж; іл. П. Малголланда; пер. з англ. Ю. Максимейко. - Харків : Vivat, 2020. – 156 с. : іл. - (Саморозвиток).

Яскрава захоплива книжка про те, як нарешті пірнути з головою у творчість і написати крутий текст. З чого почати? Де взяти ідею? Як побудувати логічний сюжет? Які мають бути герої? Як вдосконалити стиль письма? На сторінках ти знайдеш відповіді на ці запитання, безліч порад і натхненних прикладів з творчості відомих письменників. А кумедні малюнки і доступні завдання допоможуть тобі написати креативну і самобутню історію. З цією книжкою твоє письменницьке літо буде схожим на захопливу гру.
Коротко про автора: Крістофер Едж - британський дитячий письменник, лавреат низки книжкових премій, вчить інших розповідати історії, його книжки перекладені на 2 десятки світових мов. Свого часу працював учителем англійської мови.
Отже, у тебе тепер є всі потрібні інструменти для продуктивного творчого літа.
Бажаємо тобі гарного настрою, продуктивної роботи і доброго відпочинку!
З вірою у твій талант,
Юлія Чернієнко

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік