06 березня 2019

Шевченкіана Херсонщини

У березні 2019 року вся Україна відзначає ювілейну 205-ту річницю з дня народження видатного сина нашого народу – Тараса Шевченка.
І в ці шевченківські дні неможливо не згадати Шевченкіану Херсонщини. Саме цій темі і був присвячений ряд заходів для учнів херсонських шкіл № 13, № 14, № 50 і № 52.


Діти переглянули окремі випуски ювілейного відеопроекту «Шевченкіана нашої родини», знятої до 200-тої річниці Тараса Шевченка співробітниками Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки. Прослухали віршовані рядки поетів Херсонщини зі збірки «Серед степу широкого…», присвячені постаті Тараса, дізналися про херсонців – лауреатів премії ім. Тараса Шевченка.


Також школярі познайомилися із експонатами та розділами виставки «Шевченко.UA»: «У віршах», «У нотах», «В кольорах».
За допомогою інтерактивної вікторини учасники заходу пригадали важливі віхи життя поета й художника, провідні мотиви його творчості, довідалися про пам’ятники Тарасу не лише в Україні, але і за кордоном.
За кожну правильну відповідь школярі отримували одну літеру, і наприкінці заходу з них утворили ім’я і прізвище найвідомішого у світі українця – Тараса Шевченка.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік