27 березня 2019

Музичний медіа-дайджест

Про те, що корисне для дітей, замислюються всі батьки. Хто ж не хоче, щоб дитина розвивалася якомога гармонійніше? Але що ми робимо для цього? Читаємо книжки, граємо в розвиваючі ігри. Дуже добре! За допомогою різних інтелектуальних методик ми розвиваємо у малюка ліву півкулю мозку. А це суперечить природному розвитку дитини до 7-9 років: у нормі права півкуля головного мозку дитини має функціонувати більш активно, ніж ліва. Серед багатьох факторів, які сприяють на розвиток дитини, – музика. Про неї ми й говорили під час медіа-дайджесту в Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки в медіа-центрі.



Музика приваблює дітей своїм спонуканням до руху, який корисний для росту і розвитку дитини. Вона надає сильний фізичний вплив на дитину – нервова система і м’язова здатні засвоювати ритм, на приємну музику реагує серцево-судинна система. Під час уповільнення ритму музики можна поглибити дихання, заспокоїти мозок. За допомогою музики можна підвищити увагу і зосередженість, що корисно для дитини, особливо із розсіяною увагою.
Музика – це своєрідна мова, яка впливає на інтелект, розвиває абстрактне мислення, пам'ять і уяву. Сьогодні ми розглянули декілька варіантів вправ та музичниг ігор для дітей різного віку. А також познайомили батьків з серією розвиваючих музичних мультфільмів. Крім того показали аналоги класичних мультфільмів та казок в музичному виконанні.
Адже музика допомагає дитині самовиразитися, вчить її переживати. Сприятлива для дитини, вона повністю задовольняє прагнення до руху, до розвитку мови і мовлення, школярам допомагає краще вивчати іноземну мову, спонукає до спілкування, зачіпає розумову діяльність.
Музика вважається гарним засобом для лікування заїкання у дитини, і не даремно, адже співати дітям набагато легше, ніж говорити.
Педагоги та дитячі психологи вважають: для гармонійного розвитку дитини необхідні методики, спрямовані на розвиток не лише лівої, а й правої півкулі! І кращого заняття, ніж музика, вигадати складно.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік