12 березня 2019

Сузір'я херсонців-переможців

Героїчними шляхами визволення  Херсонщини вирушили учні 5-Б класу школи № 47. Діти дізнались про трагічні події 1941 року, коли життя наших співвітчизників докорінно змінилось і визначилось страшним словом «окупація». Але найрішучі та сміливі навіть в таких умовах об'єднувались та створювали підпільні організаціїї: «Центр», «Патріот Батьківщини». П'ятикласники із завмиранням серця слухали уривки із книги Леоніда Марченка «Клятве остались верны» про подвиг юних патріотів – хлопців з Карантинного острову, переглядали відео про війну.



Також діти познайомились із рідкісним документом, що зберігається у державному архіві області – фронтовий щоденник за 1941 рік. Його автор – наш земляк, лейтенант Іван Виперайленко. Учні мали змогу роздивитись листи-трикутники, які писали бійці з фронту та спробували самі зробити трикутнички, які так чекали від синів, чоловіків, батьків. 


30 місяців тривала окупація Херсонщини. 140 днів тривали бої за визволення рідного краю. Дорогу ціну заплатила  за визволення Херсонська область. В запеклих боях загинуло 34 тисячі солдат та офіцерів. Пам'ять про загиблих героїв жива. Про це свідчать пам'ятники міста та області, які впізнавали учасники заходу.  А ще про це нам нагадують книги. В них закарбовано сузір'я херсонців-переможців, які піднялись на героїчний олімп. 
Завідуюча відділом обслуговування читачів-учнів 5-9 класів
Вікторія Сломчинська

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік