18 березня 2019

Секрети для дорослих, або як стати батьками читаючої дитини

Родина – головний соціальний інститут виховання підростаючого покоління, саме у родині закладаються  основні якості особистості.   Саме родина є тим  середовищем, де формується з раннього дитинства цікавість та любов до книги. Тісна співпраця з матусями та татусями під час недільної батьківської школи у  молодшому відділі Херсонської  обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки  - це ефективний шлях підтримки та розвитку дитячого читання. 

Цього разу ми зібралися за круглим столом аби обговорити та розібратися з  актуальним питанням: що таке «бути читачем»? А ще,  як  навчити  не просто отримувати необхідну інформацію з книги , а розчинятися в Книзі, співчувати героям і радіти разом з ними? Як зробити так, аби читання стало улюбленим заняттям малюка?


Всім відомо, що у казках таємниці  приховані за сімома замками, а у нас  секрети для батьків знаходились у кольорових конвертах. Відкриваючи кожен з них,  вони отримували поради та обговорювали, як їх можна втілити у своїй родині.

Були в нас і практичні вправи, під час яких малювали ілюстрації, зачитували уривки з книг, визначали виховний вплив текстів.
Сподіваємось, що отриманої знання батьки втілять у життя разом зі своїми дітками. А процес читання буде нагадувати веселу гру та наповниться творчістю.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік