19 березня 2019

Херсонські письменники дітям

Посеред степу південного, омиваючись двома морями – Чорним та Азовським, розкинулась степова перлина – Херсонська область. Це, для кожного з нас, неймовірно гарний, милий серцю край. Херсонщина славиться найсмачнішими кавунами, духмяним хлібом і річкою Дніпро, яку оспівували поети і письменники.

А ще наш край багатий талановитими і відомими людьми та письменниками. Урок – знайомство «Херсонські письменники дітям», для учнів 3-А та 4-А класів ЗНЗ№25, розпочався із розповіді про відомого українського прозаїка та поетесу, ім’я якої, на перший погляд, дивне і незвичайне – Дніпрову Чайку. 

Яке ж її справжнє ім’я, де вона народилася, як творча та громадська діяльність пов’язані з нашим містом, чому Херсонську обласну бібліотеку для дітей названо саме  на честь письменниці  –  таким був перший «візерунок» інформаційного калейдоскопу. Наступними були повідомлення про Миколу Братана, Валентину Нижеголенко, Таїсію Щербу, Леоніда Марченко, Анатолія Марущака та Василя Загороднюка.


Маленькі краєзнавці із задоволенням слухали та аналізували твори цих митців слова, а щоб краще запам’ятати  все почуте на уроці, брали ще й участь у різноманітних випробуваннях та інтерактивних забавах.
Наприклад, прослухавши оповідання В. Нижеголенко «Прогнозист», діти спробували себе у ролі юних синоптиків, і за народними повір’ями з’ясували, яка погода буде навесні цього року. За книгою Леоніда Марченко «Веселая кухня» «дегустували» та за трьома підказками намагалися вгадати  назву певної страви. А прослухавши вірш Анатолія Марущака, який той присвятив бібліотеці на честь ювілею, навіть дехто виявив бажання тут і зараз експромтом привітати книгозбірню і її працівників. 
Тож Херсонщина багата не тільки своїми мальовничими краєвидами, відомими та талановитими особистостями, а й маленькими патріотами та творчо обдарованими дітьми, які  в своїх руках тримають ключі від нашого майбутнього.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік