06 березня 2019

Біла, Синя та інші…

Цікаво, а чи бачили ви колись у житті синіх та зелених котів. Білих, чорних – так, смугастих – теж, а от кольорових – «зась». Та учні третіх класів  школи  № 28 – учасники проекту «Кібершколярики» Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової  Чайки, переконалися в тому, що такі існують. І зустріти їх звичайцно ж  можна на сторінках книги Тетяни Щербаченко  «Біла, синя та інші».  Адже сьогодні відбулося знайомство з творчістю цієї дитячої  письменниці, авторкою та дослідницею книжок для дітей, упорядником та укладачем "Хрестоматії" для учнів початкової школи, керівником проекту "BARA BOKA. Простір української дитячої книги". 


Окрім  муркотливих котоісторій, діти разом з героїнею оповідань про Даринку, побували на веселих канікулах в гостях у дідуся і бабусі, познайомилися з курчатками та іншими мешканцями сільського подвір'я, відсвяткували день народження та намагалися приручити порося Жеку. 
А от як не заблукати в павутині всесвітньої мережі інтернет учні дізналися у  відділі інтернет-послуг. Під керівництвом бібліотекаря  вони шукали інформацію про життя і творчість  Тетяни Щербаченко, щоб використати його у подальшому на уроках літературного читання. 



У відділі естетичного виховання  дітей навчили виготовляти  чудернацьких різнокольорових пухнастиків у техніці орігамі.


Тож кожен з присутніх власноруч  зробив собі на згадку сувенір – милого та симпатичного паперового котика, так схожого на героя книги автора.  


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік