27 березня 2019

Емоції, одягнені в слова

Щороку у березні світ відзначає Всесвітній день поезії. Поезії, як  джерела відповідей на багато питань людства, поезії, як мистецтва, повністю відкритого людям, адже, саме поезія, здатна охопити усі сфери життя людини.
У рамках тижня дитячого читання, чергове засідання клубу любителів читання БІБЛІОК@ФЕ було присвячене саме поезії, «безсмертному дотику до душі», відомим поетам і улюбленим віршам наших читачів.




Для відвідувачів відбувся конкурс читців улюбленого вірша «Весна. Поезія. Любов». Спочатку присутні дізналися про мало відомі факти та «цікавинки» у світі віршів, такі наприклад як: найбільше у світі цитують поета і драматурга Вільяма Шекспіра,  найдавніші вірші з'явилися ще у ХХІІІ ст. до н.е., віршована форма аж до епохи Відродження шанувалася в Європі як одна з основних умов краси і була єдиним інструментом перетворення слова на мистецтво. Потім читачі спробували разом скласти вірші про весну, майстерно підбираючи рими. 
Читали в цей день і добре відомих поетів, таких як Тарас Шевченко, Ліна Костенко, Олександр Олесь, Редьярд Кіплінг,  так і вірші з Інтернету. Проте конкурс є конкурс, і перемогу отримала талановита Кароліна Лукаш, учениця 7 класу, ЗОШ №16, яка читала вірш Василя Симоненка «Ти знаєш, що ти-людина?».



Бажаємо нашим читачам гарного весняного настрою і тільки позитивних емоції!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік