07 травня 2021

Мужність і відвага крізь покоління

І живуть у пам’яті народу

Його вірні дочки і сини,

Ті, що не вернулися з походів

Грізної, великої війни.

Їх життя, їх помисли високі,

Котрим не судилось розцвісти,

Закликають мир ясний і спокій,

Як зіницю ока берегти.

В. Симоненко

Незабаром на календарі 8 та 9 травня, це особливі дати для усього людства. Минуло вже 76 років коли у далекому 1939 році  Німеччина розпочала криваві сторінки Другої світової війни…

Саме 8 та 9 травня відзначається День пам’яті та примирення та День Перемоги над нацизмом у Другій світовій, яка забрала життя від 50 до 85 мільйонів людей в усьому світі.

Друга світова війна стала найбільш  масштабною і  найбільш жорстокою  в історії людства.

В ході війни вперше були застосовані нові види зброї, у тому числі атомна бомба.

Страхіття війни і радість перемоги і досі живуть у пам’яті ветеранів.

За традицією, у Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки проходять заходи, присвячені цим подіям в online форматі на платформі ZOOM.


До online бібліотеки 6 травня завітали учні 9-тих класів та 6 класу зі спеціалізованої школи №24 та загальноосвітньої школи №4.

Бібліотекарка сектору абонемента підготувала для глядачів відеоматеріал та  документальні хроніки,  присвячені цим подіям, розповіла про найголовніші події тих жахливих років, яку роль у цій війні відігравала Україна.

Учні ознайомились з художньою та документальною літературою на військову тематику, переглянувши відеоролик.

День Перемоги – це величне свято для всієї держави. Ми, молоде покоління, повинні вшановувати пам’ять тих, хто загинув, повинні віддячувати тим, хто залишився живий,  маємо зробити все необхідне, щоб подібне лихо ніколи не повторилося.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік